Feest in Ermelo | Oktoberfeest 2022
16928
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16928,ajax_fade,page_not_loaded,,no_animation_on_touch,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1,hide_inital_sticky,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

HET OKTOBERFEEST IN ERMELO VIER JE  WEER OP ‘T WEITJE!

‘EIN PROSIT, EIN PROSIT, DER GEMÜTLICHKEIT, EIN PROSIT, EIN PRO-HO-SIT, DER GEMÜTLICHKEIT’

Zaterdag 8 oktober 2022 worden de bierpullen weer geheven op ’t Weitje in Ermelo en klinkt het uit volle borst: ‘Oans, zwoa, drei, gsuffa!‘ Eindelijk mag Feest-in-Ermelo jullie weer uitnodigen voor het grootste verkleedfeest van Ermelo. Dit geweldige Oktoberfeest is volledig geïnspireerd op het traditionele Oktoberfest in München.

8 OKTOBER; HET MÜNCHEN VAN DE VELUWE

Net als voorgaande jaren wordt alles uit de kast getrokken om ’t Weitje in Ermelo voor één avond ‘het München van de Veluwe’ te laten zijn! Lange biertafels, halve liter pullen, braadworsten en inhaken op typische Duitse muziek vanaf het podium in de Muziektent zorgen wederom voor een onvergetelijke avond! Het volledige feest zal plaats vinden in een grote tent; met andere woorden VOLLEDIG OVERDEKT!

De VIP-all in is niet meer weg te denken van het Oktoberfeest georganiseerd door Feest in Ermelo. De inhoud van ons VIP-all in arrangement is als volgt:

• Toegang tot het Oktoberfeest en de VIP-Tent
• All in drinken & eten Oktoberfeest-style
• Gereserveerde eigen biertafel
• Toegang tot VIP-Toilet

 

REGULIERE TICKETS!!

De reguliere tickets voor toegang tot het Oktoberfeest in Ermelo kosten slechts €19,50 p.p.. We hebben geen vaste plekken aan biertafels in de tenten. De tent is geopend vanaf 18.30 uur! Dus zorg dat je op tijd komt!

VIP TICKETS!!

Wil je het Oktoberfeest in Ermelo met jouw vrienden als VIP beleven? Reserveer dan een VIP-Tafel in de VIP-Tent. Een VIP-Tafel is voor 8 personen en kost €640,-; dit is inclusief de entree tot het Oktoberfeest; de bar is onbeperkt geopend voor je drankjes (bier/wijn/fris) en er is heerlijk eten voor je in Oktoberfeest-style.
.

HOE ZIET JOUW VIP-AVOND ERUIT?

Tussen 18.30 en 19.00 uur ontvangen we u van harte in onze sfeervolle Oktoberfeest VIP-Tent. U wordt door één van onze Schöne Madchen in Dirndl naar uw tafel begeleid, waar iedereen een mooie plek heeft. De avond kan beginnen!

LOSSE VIP-TICKETS

Wil je met minder dan 8 personen als VIP naar het Oktoberfeest in Ermelo, dan kun je uiteraard ook losse VIP kaarten bestellen á €80,- p.p. De bar is onbeperkt geopend voor je drankjes (bier/wijn/fris) en er is heerlijk eten voor je in Oktoberfeest-style en een door ons aangewezen plek aan een VIP tafel. Uiteraard zit je aan tafel met de personen voor wie je de kaarten hebt gekocht. Koop dus alle kaarten in één keer om er zeker van te zijn dat je bij elkaar aan tafel zit.

VOORBEELD

Wil je met 12 vrienden in de VIP tent? Reserveer dan 1 tafel en 4 losse VIP tickets. Wij zorgen er dan voor dat jullie bij elkaar zitten. Het kan zijn dat wij niet gevulde tafels vol maken met andere VIP gasten.

TICKET VERKOOP START OP;
MAANDAG 22 AUGUSTUS OM 15:00 UUR

ESSENTIELL ZU WISSEN

Essentieel aan jouw bezoek naar Oktoberfest, of enig ander groot bier festival in Duitsland, is dat jij de tekst van het meest beroemde & beruchte drinklied in Duitsland kunt meezingen: Ein Prosit! Een van de mooiste tradities blijft toch wel dit opzwepende drinklied. Elke 10 minuten galmt dit nummer door de biertent en springt iedereen op de banken om de tekst uit volle borst mee te zingen. Dit brengt een intense lading energie, saamhorigheid en sfeer met zich mee. De tekst is als volgt:

‘EIN PROSIT, EIN PROSIT, DER GEMÜTLICHKEIT, EIN PROSIT, EIN PRO-HO-SIT, DER GEMÜTLICHKEIT’

Na deze tekst heft iedereen zijn/haar pul bier en roept: “Oans, zwoa, drei, g’suffa!” Dit gaat vaak gepaard met de tekst “Zicke zacke, zicke zacke, hoi hoi hoi!”

ALLES OVER DE LEDERHOSEN!

De lederhose is een traditionele leren broek die zowel in Zuid-Duitsland als in Oostenrijk en Zuid-Tirol wordt gedragen! In sommige streken wordt de lederhose nog steeds als alledaagse kleding gedragen. Deze klederdracht is in deze gebieden niet iets ouderwets maar iets wat bij de identiteit van de streek hoort. De broek is als bergklederdracht ontstaan. Er zijn twee vormen: de korte, die onder andere in Nederland bekend is, en de lange die iets minder bekend is. De korte broek werd vooral tijdens het werk, het wandelen en bij het jagen gedragen. De lange broek is meer een feestelijke broek die op kerkelijke feestdagen en andere feesten gedragen wordt. Bij een echte lederhose wordt er eigenlijk altijd ook leren bretels gedragen. Ook hoort het om hierbij speciale schoenen te dragen, namelijk haferlschuhe. Men draagt geen sokken maar kniekousen met soms daaroverheen een stuk stof rondom het onderbeen wat men loferl noemt. Men draagt er vaak ook nog een soort brede riem bij van leer die ook weer geborduurd is. Deze brede riem diende vroeger als een soort portemonnee. Van oorsprong is de lederhose een kledingstuk dat door de laagste rang van de bevolking werd gedragen. Vooral voor boeren was het een makkelijke broek die ook makkelijk schoon te krijgen was. Het is aan de adel te danken dat de lederhose nog steeds wordt gedragen. Zij hebben de broek ook in de hogere lagen van de bevolking geïntroduceerd. Dit is vooral aan het Oostenrijkse keizershuis (Habsburgers) te danken. Aartshertog Johan was namelijk de eerste die als adellijke een lederhose droeg en later liet ook keizer Frans Jozef I zich in lederhose afbeelden. Op het Oktoberfeest is het uiteraard een must om als man een lederhose te dragen en natuurlijk dragen de dames dan een dirndl.

ALLES OVER DE DIRNDL!

Een dirndl is een traditionele Beiers/Oostenrijkse klederdracht, gebaseerd op een mengeling van klederdracht en dienstbodenkleding uit 1870. Dirndls worden heden ten dage nog veel tijdens het Oktoberfest in München gedragen. In Zuid-Duitsland en Oostenrijk worden de dirndls ook veel gedragen tijdens kerkelijke en andere feesten. In bepaalde regio´s (Salzkammergut) zelfs nog vaker. De dirndl benadrukt de vrouwelijke vorm door de taille wat in te snoeren en de boezem voller te laten lijken. Indien een dirndl correct gedragen wordt, toont deze de ‘status’ van de draagster. Indien zij de knoop van de schort aan de rechterkant draagt, geeft ze hiermee aan dat ze getrouwd, verloofd of op een andere wijze “vergeven” is. Een knoop aan de linkerkant geeft aan dat de draagster vrijgezel is. Indien de sleep aan de voorkant vastgemaakt wordt, geeft dit aan dat de vrouw in kwestie nog maagd is. Een sleep aan de achterkant duidt een weduwe aan. Het woord dirndl is een ander woord in Oostenrijk voor een jonge vrouw, en etymologisch verwant met het op de Veluwe niet onbekend deerne.

Meer informatie?

Het huishoudelijk reglement is voor iedere organisatie verplicht.
De inhoud wordt voornamelijk bepaald door de wetgeving, gemeente en de hulpdiensten, om de veiligheid van de bezoekers te kunnen waarborgen.
1. Betreden van het terrein / tent is op eigen risico. De tent kunt u alleen betreden indien u in het bezit bent van een geldig toegangsbewijs.
2. De aanwijzingen van de organisatie, beveiliging, politie en brandweer dienen direct opgevolgd te worden op straffe van schorsing of verwijdering van het terrein.
3. De organisatie is niet aansprakelijk voor schade of diefstal van materialen.
4. Glaswerk meenemen uit de tent is ten strengste verboden.
5. Verkoop van waren zonder toestemming van de organisatie is verboden.
6. Aan personen onder 18 jaar worden geen alcoholische dranken geschonken.
7. Bezoekers dienen zich ten alle tijden te kunnen legitimeren.
8. Indien u in het bezit bent van drugs en/of wapens, worden deze in beslag genomen en wordt u overgedragen aan de politie.
9. Roken in de tent is niet toegestaan.
10. Het is niet toegestaan eigen drank- en etenswaren mee te nemen in de tent.
11. Bij constatering van geweldsdelicten, vandalisme, intimidatie, diefstal en/of onzedelijk gedrag, wordt u zonder pardon van het terrein verwijderd en wordt u overgedragen aan de politie. Tevens krijgt u een terreinverbod voor minimaal de rest van het weekend.
12. Het is verboden om clubkleding, alsmede andere kleding en full color uitingen te dragen die als provocerend ervaren kunnen worden.
13. De kans bestaat dat u bij het betreden van het terrein gefouilleerd wordt. Bij weigering van visitatie kan de toegang tot het evenement ontzegd worden.
14. Huisdieren worden niet toegelaten tot het evenemententerrein.
15. De organisatie houdt zich ten alle tijde het recht voor om personen cq. groepen de toegang te weigeren zonder het recht op teruggave van entreegeld.
16. De organisatie aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor geleden materiële en/of lichamelijke schade op het evenemententerrein.