Feest in Ermelo | Home Oktoberfeest
15058
page,page-id-15058,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1,hide_inital_sticky,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
18203-Oktoberfeest-mainpic
Oktoberfest

OKTOBERFEEST IN ERMELO 2018

Trek je Lederhose of Dirndl maar weer uit de kast, want op zaterdag 29 september 2018 is het weer tijd voor het grootste verkleedfeest van de Veluwe. Een geweldig feest dat volledig in het teken staat van het traditionele Oktoberfest in München; het grootste bierfeest ter wereld met jaarlijks 6 miljoen bezoekers! Feest in Ermelo organiseert op ’t Weitje de derde Ermelose editie; lange biertafels, halve liter pullen, braadworsten en inhaken op typische Duitse muziek zorgen wederom voor een onvergetelijke avond!

VIP TENT

De VIP is niet meer weg te denken van de feesten georganiseerd door Feest in Ermelo. Een VIP ticket geeft jou toegang tot onze VIP tent op het Weitje. Waan je in Duitse sferen aan een biertafel, waar je hapjes en drankjes geserveerd worden. Voor onze VIP gasten is er uiteraard een eigen toilet.

REGULIERE TICKETS!!

De reguliere tickets voor toegang tot het Oktoberfeest in Ermelo kosten slechts € 17,50. We hebben geen vaste plekken aan biertafels in de tenten. Dus zorg dat je op tijd komt!

VIP TICKETS!!

Wil je het Oktoberfeest in Ermelo met jouw vrienden als VIP beleven? Reserveer dan een VIP tafel in de VIP tent. Een VIP tafel is voor 8 personen en kost € 600,-; dit is inclusief onbeperkt drinken (bier/wijn/fris) en een uitgebreid Oktoberfeest hapjesarrangement

HOE ZIET UW VIP-AVOND ERUIT?!
Tussen 19.00 en 19.30 uur wordt u in onze sfeervolle Oktoberfeest VIP Tent ontvangen en voorzien van een VIP-bandje. U wordt door een van onze Schöne Madchen in Dirndl naar uw tafel begeleid, waar iedereen een mooie plek heeft. Hier wordt u voorzien van een heerlijk Herrliche Kalte Bierpul (of eventueel een ander drankje uiteraard). Vervolgens starten we met het serveren van een royale, gevarieerde Fleischplatte mit Salat und Brot. Vervolgens voorzien onze Schöne Madchen u en uw gasten aan tafel van Ein Platte mit halbe Huhner von Grill. Inmiddels is het Duitse muziekprogramma op het podium ook in volle gang; DUS; Abholen Bitte!!! De voetjes kunnen van de vloer, Jetzt geht’s wieder los! Heeft u nog trek of weer zin in wat lekkers; u kunt tot 22.30 uur in de VIP tent terecht bij onze kok in de Essensstand! LECKER ESSEN!

LOSSE VIP-TICKETS
Wil je met minder dan 8 personen als VIP naar het Oktoberfeest in Ermelo, dan kun je uiteraard ook losse VIP kaarten bestellen á €75,- p.p., dit is inclusief onbeperkt drinken (bier/wijn/fris), een uitgebreid Oktoberfest hapjes arrangement en een door ons aangewezen plek aan een VIP tafel. Uiteraard zit je aan tafel met de personen voor wie je de kaarten hebt gekocht. Koop dus alle kaarten in één keer om er zeker van te zijn dat je bij elkaar aan tafel zit.

Voorbeeld:
Wil je met 12 vrienden in de VIP tent? Reserveer dan 1 tafel en 4 losse VIP tickets. Wij zorgen er dan voor dat jullie bij elkaar zitten. Het kan zijn dat wij niet gevulde tafels vol maken met andere VIP gasten.

ESSENTIELL ZU WISSEN

Essentieel aan jouw bezoek naar Oktoberfest, of enig ander groot bier festival in Duitsland, is dat jij de tekst van het meest beroemde & beruchte drinklied in Duitsland kunt meezingen: Ein Prosit! Een van de mooiste tradities blijft toch wel dit opzwepende drinklied. Elke 10 minuten galmt dit nummer door de biertent en springt iedereen op de banken om de tekst uit volle borst mee te zingen. Dit brengt een intense lading energie, saamhorigheid en sfeer met zich mee. De tekst is als volgt:

‘EIN PROSIT, EIN PROSIT, DER GEMÜTLICHKEIT, EIN PROSIT, EIN PRO-HO-SIT, DER GEMÜTLICHKEIT’

Na deze tekst heft iedereen zijn/haar pul bier en roept: “Oans, zwoa, drei, g’suffa!” Dit gaat vaak gepaard met de tekst “Zicke zacke, zicke zacke, hoi hoi hoi!”

ALLES OVER DE LEDERHOSEN!

De lederhose is een traditionele leren broek die zowel in Zuid-Duitsland als in Oostenrijk en Zuid-Tirol wordt gedragen! In sommige streken wordt de lederhose nog steeds als alledaagse kleding gedragen. Deze klederdracht is in deze gebieden niet iets ouderwets maar iets wat bij de identiteit van de streek hoort. De broek is als bergklederdracht ontstaan. Er zijn twee vormen: de korte, die onder andere in Nederland bekend is, en de lange die iets minder bekend is. De korte broek werd vooral tijdens het werk, het wandelen en bij het jagen gedragen. De lange broek is meer een feestelijke broek die op kerkelijke feestdagen en andere feesten gedragen wordt. Bij een echte lederhose wordt er eigenlijk altijd ook leren bretels gedragen. Ook hoort het om hierbij speciale schoenen te dragen, namelijk haferlschuhe. Men draagt geen sokken maar kniekousen met soms daaroverheen een stuk stof rondom het onderbeen wat men loferl noemt. Men draagt er vaak ook nog een soort brede riem bij van leer die ook weer geborduurd is. Deze brede riem diende vroeger als een soort portemonnee. Van oorsprong is de lederhose een kledingstuk dat door de laagste rang van de bevolking werd gedragen. Vooral voor boeren was het een makkelijke broek die ook makkelijk schoon te krijgen was. Het is aan de adel te danken dat de lederhose nog steeds wordt gedragen. Zij hebben de broek ook in de hogere lagen van de bevolking geïntroduceerd. Dit is vooral aan het Oostenrijkse keizershuis (Habsburgers) te danken. Aartshertog Johan was namelijk de eerste die als adellijke een lederhose droeg en later liet ook keizer Frans Jozef I zich in lederhose afbeelden. Op het Oktoberfeest is het uiteraard een must om als man een lederhose te dragen en natuurlijk dragen de dames dan een dirndl.

beeldmerk-lederhosen

ALLES OVER DE DIRNDL!

Een dirndl is een traditionele Beiers/Oostenrijkse klederdracht, gebaseerd op een mengeling van klederdracht en dienstbodenkleding uit 1870. Dirndls worden heden ten dage nog veel tijdens het Oktoberfest in München gedragen. In Zuid-Duitsland en Oostenrijk worden de dirndls ook veel gedragen tijdens kerkelijke en andere feesten. In bepaalde regio´s (Salzkammergut) zelfs nog vaker. De dirndl benadrukt de vrouwelijke vorm door de taille wat in te snoeren en de boezem voller te laten lijken. Indien een dirndl correct gedragen wordt, toont deze de ‘status’ van de draagster. Indien zij de knoop van de schort aan de rechterkant draagt, geeft ze hiermee aan dat ze getrouwd, verloofd of op een andere wijze “vergeven” is. Een knoop aan de linkerkant geeft aan dat de draagster vrijgezel is. Indien de sleep aan de voorkant vastgemaakt wordt, geeft dit aan dat de vrouw in kwestie nog maagd is. Een sleep aan de achterkant duidt een weduwe aan. Het woord dirndl is een ander woord in Oostenrijk voor een jonge vrouw, en etymologisch verwant met het op de Veluwe niet onbekend deerne.

beeldmerk-dirndl