Geen ID / Geen entree / Minimale leeftijd: 18 jaar

HET OKTOBERFEEST IN ERMELO VIER JE  WEER OP ‘T WEITJE!

‘EIN PROSIT, EIN PROSIT, DER GEMÜTLICHKEIT, EIN PROSIT, EIN PRO-HO-SIT, DER GEMÜTLICHKEIT’

Op vrijdag 27 september en zaterdag 28 september worden de bierpullen weer geheven op ’t Weitje in Ermelo en klinkt het uit volle borst: ‘Oans, zwoa, drei, gsuffa!‘ En ja je leest het goed! Feest in Ermelo zorgt deze editie voor twee avonden feest! En dus nodigen we jullie weer uit voor het grootste verkleedfeest van Ermelo: Oktoberfest!

Op 27 & 28 september wordt Ermelo weer het München van de Veluwe!

Zoals altijd op het Weitje wordt alles uit de kast getrokken om Ermelo voor twee avonden ‘het München van de Veluwe’ te laten zijn! Met op vrijdag lange biertafels, halve liter pullen, braadworsten en inhaken op typische Duitse muziek vanaf het podium in de Muziektent! Op zaterdag worden de biertafels vervangen door de grootste Deutsche dansvloer zorgt Feest in Ermelo voor twee onvergetelijke avonden! Beide avonden zal het Oktoberfest zal plaatsvinden in een grote tent; met andere woorden: Volledig overdekt!

Tickets VIP Editie

Wil je het Oktoberfeest in Ermelo met jouw vrienden als VIP beleven? Reserveer dan een VIP-Tafel voor de vrijdag. Een VIP-Tafel is voor 8 personen en kost €760,-; dit is inclusief de entree tot het Oktoberfeest, onbeperkt eten & drinken (bier/wijn/fris).

Tickets Oktober Festival

De Oktober Festival tickets voor toegang tot het Oktoberfeest in Ermelo kosten slechts €22,50 p.p.

ESSENTIELL ZU WISSEN

Essentieel aan jouw bezoek naar Oktoberfest, of enig ander groot bier festival in Duitsland, is dat jij de tekst van het meest beroemde & beruchte drinklied in Duitsland kunt meezingen: Ein Prosit! Een van de mooiste tradities blijft toch wel dit opzwepende drinklied. Elke 10 minuten galmt dit nummer door de biertent en springt iedereen op de banken om de tekst uit volle borst mee te zingen. Dit brengt een intense lading energie, saamhorigheid en sfeer met zich mee. De tekst is als volgt:

‘EIN PROSIT, EIN PROSIT, DER GEMÜTLICHKEIT, EIN PROSIT, EIN PRO-HO-SIT, DER GEMÜTLICHKEIT’

Na deze tekst heft iedereen zijn/haar pul bier en roept: “Oans, zwoa, drei, g’suffa!” Dit gaat vaak gepaard met de tekst “Zicke zacke, zicke zacke, hoi hoi hoi!”

ALLES OVER DE LEDERHOSEN!

De lederhose is een traditionele leren broek die zowel in Zuid-Duitsland als in Oostenrijk en Zuid-Tirol wordt gedragen! In sommige streken wordt de lederhose nog steeds als alledaagse kleding gedragen. Deze klederdracht is in deze gebieden niet iets ouderwets maar iets wat bij de identiteit van de streek hoort. De broek is als bergklederdracht ontstaan. Er zijn twee vormen: de korte, die onder andere in Nederland bekend is, en de lange die iets minder bekend is. De korte broek werd vooral tijdens het werk, het wandelen en bij het jagen gedragen. De lange broek is meer een feestelijke broek die op kerkelijke feestdagen en andere feesten gedragen wordt. Bij een echte lederhose wordt er eigenlijk altijd ook leren bretels gedragen. Ook hoort het om hierbij speciale schoenen te dragen, namelijk haferlschuhe. Men draagt geen sokken maar kniekousen met soms daaroverheen een stuk stof rondom het onderbeen wat men loferl noemt. Men draagt er vaak ook nog een soort brede riem bij van leer die ook weer geborduurd is. Deze brede riem diende vroeger als een soort portemonnee. Van oorsprong is de lederhose een kledingstuk dat door de laagste rang van de bevolking werd gedragen. Vooral voor boeren was het een makkelijke broek die ook makkelijk schoon te krijgen was. Het is aan de adel te danken dat de lederhose nog steeds wordt gedragen. Zij hebben de broek ook in de hogere lagen van de bevolking geïntroduceerd. Dit is vooral aan het Oostenrijkse keizershuis (Habsburgers) te danken. Aartshertog Johan was namelijk de eerste die als adellijke een lederhose droeg en later liet ook keizer Frans Jozef I zich in lederhose afbeelden. Op het Oktoberfeest is het uiteraard een must om als man een lederhose te dragen!

ALLES OVER DE DIRNDL!

Een dirndl is een traditionele Beiers/Oostenrijkse klederdracht, gebaseerd op een mengeling van klederdracht en dienstbodenkleding uit 1870. Dirndls worden heden ten dage nog veel tijdens het Oktoberfest in München gedragen. In Zuid-Duitsland en Oostenrijk worden de dirndls ook veel gedragen tijdens kerkelijke en andere feesten. In bepaalde regio´s (Salzkammergut) zelfs nog vaker. De dirndl benadrukt de vrouwelijke vorm door de taille wat in te snoeren en de boezem voller te laten lijken. Indien een dirndl correct gedragen wordt, toont deze de ‘status’ van de draagster. Indien zij de knoop van de schort aan de rechterkant draagt, geeft ze hiermee aan dat ze getrouwd, verloofd of op een andere wijze “vergeven” is. Een knoop aan de linkerkant geeft aan dat de draagster vrijgezel is. Indien de sleep aan de voorkant vastgemaakt wordt, geeft dit aan dat de vrouw in kwestie nog maagd is. Een sleep aan de achterkant duidt een weduwe aan. Het woord dirndl is een ander woord in Oostenrijk voor een jonge vrouw, en etymologisch verwant met het op de Veluwe niet onbekend deerne.

Geen ID / Geen entree / Minimale leeftijd: 18 jaar

Meer informatie?

Het huishoudelijk reglement is voor iedere organisatie verplicht.
De inhoud wordt voornamelijk bepaald door de wetgeving, gemeente en de hulpdiensten, om de veiligheid van de bezoekers te kunnen waarborgen.
1. Betreden van het terrein / tent is op eigen risico. De tent kunt u alleen betreden indien u in het bezit bent van een geldig toegangsbewijs.
2. De aanwijzingen van de organisatie, beveiliging, politie en brandweer dienen direct opgevolgd te worden op straffe van schorsing of verwijdering van het terrein.
3. De organisatie is niet aansprakelijk voor schade of diefstal van materialen.
4. Glaswerk meenemen uit de tent is ten strengste verboden.
5. Verkoop van waren zonder toestemming van de organisatie is verboden.
6. Aan personen onder 18 jaar worden geen alcoholische dranken geschonken.
7. Bezoekers dienen zich ten alle tijden te kunnen legitimeren.
8. Indien u in het bezit bent van drugs en/of wapens, worden deze in beslag genomen en wordt u overgedragen aan de politie.
9. Roken in de tent is niet toegestaan.
10. Het is niet toegestaan eigen drank- en etenswaren mee te nemen in de tent.
11. Bij constatering van geweldsdelicten, vandalisme, intimidatie, diefstal en/of onzedelijk gedrag, wordt u zonder pardon van het terrein verwijderd en wordt u overgedragen aan de politie. Tevens krijgt u een terreinverbod voor minimaal de rest van het weekend.
12. Het is verboden om clubkleding, alsmede andere kleding en full color uitingen te dragen die als provocerend ervaren kunnen worden.
13. De kans bestaat dat u bij het betreden van het terrein gefouilleerd wordt. Bij weigering van visitatie kan de toegang tot het evenement ontzegd worden.
14. Huisdieren worden niet toegelaten tot het evenemententerrein.
15. De organisatie houdt zich ten alle tijde het recht voor om personen cq. groepen de toegang te weigeren zonder het recht op teruggave van entreegeld.
16. De organisatie aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor geleden materiële en/of lichamelijke schade op het evenemententerrein.